Ben jij de vrijwilliger die Allévo zoekt?
Ben jij de vrijwilliger die Allévo zoekt?

Allévo zoekt enthousiaste vrijwilligers

Samenleving

We zijn super blij dat we door de versoepeling van de RIVM COVID maatregelen onze deuren weer kunnen openen voor onze vrijwilligers. Wat hebben de bewoners de  vrijwilligers met hun inzet gemist. Vrijwilligers zijn onmisbaar om een bijdrage te leveren  aan warme en liefdevolle begeleiding voor onze bewoners. Ze zorgen net voor dat  moment van aandacht dat extra invulling geeft aan de dag van onze bewoners. Van deze vrijwillige kanjers kan je nooit genoeg hebben bij Allévo! 

Vandaar dat we dringend op zoek zijn naar vrijwilligers die het leuk vinden om een paar  uurtjes te helpen bij de woonzorglocaties in Zierikzee, Burgh-Haamstede en Bruinisse.  

Vrijwilligers kunnen elke activiteit anders invullen. Er is genoeg keuze, zoals bijvoorbeeld: (duo)fietsen, bloemschikken, bakken, lezen, knutselen, zwemmen,  spelletjes spelen, met bewoners naar de brasserie gaan of aan beweegactiviteiten  deelnemen. Het lijkt een kleinigheid maar dit soort activiteiten maken het verschil in de  warme en liefdevolle ondersteuning voor onze bewoners. Ook al is het maar een gezellig  praatje maken en een luisterend oor hebben voor de bewoners.  

Ervaringsverhaal Jennie Knol: “Wat is het heerlijk, dat ik na anderhalf jaar, weer op de fiets kan stappen richting de Cornelia. Al zo’n 5 jaar doe ik daar vrijwilligerswerk. Bij de kapsters in de kapsalon. Elke donderdag starten we de dag op met een kopje koffie. Dan begint mijn taak. Ik haal de mensen op van de afdeling. Het is ontzettend leuk, als ik de afdeling opkom, om herkend te worden als de ‘kapster’. Samen lopen we naar de kapsalon. Ik voorzie de mensen van een kopje koffie, soms met iets lekkers erbij. Zo wordt het een echt uitje. Terwijl de bewoner wacht, maak ik een praatje, stel ze gerust, haal krulspelden uit het haar en veeg de vloer aan. Zitten de krullen weer goed, dan breng ik de bewoner, al babbelend, weer terug. Vaak worden ze dan uitgebreid bewonderd door de vele lieve verzorgenden. Geweldig om te zien hoe gezichten dan gaan stralen. Wat ben ik blij dat ik een steentje bij mag dragen, om een lichtpuntje van de dag te zijn, voor deze bewoners. Met veel voldoening fiets ik, na gedane arbeid, weer terug naar huis.”

Vrijwilligers vinden het prettig om onze bewoners fijne momenten te bezorgen. Het werk is zo leuk als ze het zelf maken en alles is bespreekbaar. Met een glimlach op het gezicht en een positieve instelling staan ze dagelijks klaar voor onze bewoners. Ontdekken wat vrijwilligerswerk bij Allévo inhoud? Aanmelden of vragen stellen kan bij: Annet van der Sluijs, e mail:a.vdsluijs@allevo.nl of bel 06- 228 45 145. Kijk voor meer informatie op www.allevo.nl.

Afbeelding
Weerman Piet Paulusma (65) overleden aan de gevolgen van kanker Algemeen 21 mrt 2022, 12:00
Afbeelding
Friesland doet onderzoek naar contract met Russisch Gazprom Algemeen 25 feb 2022, 18:00
Afbeelding
Bloeizone Fryslân Tour brengt vrouwelijke wielertop naar Friesland Sport 24 feb 2022, 20:00
Afbeelding
Deze dertien Friezen zijn actief op de Olympische Winterspelen 2022 Sport 4 feb 2022, 12:00
Afbeelding
Column Linda: Scheiden, stress en toch in balans. Hoe dan? Column 5 jul 2021, 12:00
Afbeelding
Is Leeuwarden klaar voor Marleen Stoelwinder? Cultuur 29 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Gemeente Ooststellingwerf wordt dementievriendelijk Gezondheid 21 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Redacteur Melissa probeert Calendar Blocking Gezondheid 11 jun 2021, 16:58

Meest gelezen

WonenWonen

Meeste reacties

Zakelijk